آشنایی با روش تهیه‌ی فندق قاتق؛ غذای گیلانی


فندق‌ها را شکسته و مغز آن را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که می‌توانیم پوست دور آن‌ها را می‌گیریم.

فندق قاتق

مواد اولیه:

فندق با پوست                 یک کیلوگرم 
مرغ                                 یک عدد 
بادمجان                           500 گرم 
رب انار ترش                     سه قاشق غذاخوری 
رب گوجه‌فرنگی               سه قاشق غذاخوری 
آرد                                  یک قاشق غذاخوری 
گلپر                                نصف قاشق چای‌خوری 
فلفل                              نصف قاشق چای‌خوری 
نمک، زردچوبه و روغن         به میزان لازم

 

طرز تهیه:

* فندق‌ها را شکسته و مغز آن را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که می‌توانیم پوست دور آن‌ها را می‌گیریم.

* سپس فندق‌ها را شسته و همراه آب درون مخلوط‌کن می‌ریزیم. (مثلاً دو پیمانه مغز فندق را با شش پیمانه آب مخلوط می‌کنیم)

* وقتی فندق‌ها کاملاً له شدند، آن‌ها را درون قابلمه ریخته نمک، زردچوبه و رب انار را به آن اضافه کرده و در حین پخت، مرغ خرد شده را نیز به آن افزوده و وقتی که مرغ پخته شد، رب گوجه‌فرنگی و آرد را حل کرده و درون خورش می‌ریزیم تا کمی غلیظ شود.

* سپس گلپر و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم.

* بادمجان‌ها را پوست کنده، سرخ می‌کنیم و پنج دقیقه قبل از این که غذا را از روی اجاق برداریم، در خورش می‌ریزیم تا مخلوط کاملاً به خورد بادمجان برود.