آش قلیه (گیلان)

آش قلیه (گیلان)

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گوشتچرخ‏ کرده                         200 گرم

پیاز رنده شده                               1 عدد

لوبیا سفید                                   130 گرم

نخود                                           100 گرم

هویج نگینی                                 3 عدد

کشمشپلویی                            150 گرم

قیصی                                          8 عدد

چغندر                                               1 عدد

سبزی*                                            500 گرم

آردبرنج                                           100 گرم

شکر                                                 3 قاشق‏ غذاخوری

سرکه                                               3 قاشق غذاخوری

آبغوره                                             یک دوم لیوان

نمک، فلفل                                       به میزان لازم

نعناداغ                                            به میزان لازم

*خالولش، نعنا، تره،جعفری، گشنیز

 

طرز تهیه:

* نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده‏ اید با 1 لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

* سپس آرد برنج را با 1 پیمانه آب مخلوط نموده و به لوبیا اضافه کنید.

* هویج و چغندر را شسته، پوست گرفته، نگینی خرد کنید و به آش اضافه نمایید.

* گوشت چرخ‏ کرده را با 1 عدد پیاز رنده شده ورز دهید و کمی فلفل و نمک افزوده با آن سر گنجشکی آماده کنید و به همراه سبزی به آش بیفزایید.

* قیصی و کشمش را نیم ساعت خیس کنید. قیصی را خرد نموده با کشمش درروغن تفت دهید و در آش بریزید.

* سپس شکر، آبغوره و سرکه را مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.

* در آخر نمک و فلفل را نیز اندازه نموده، آش را در ظرف بکشید و مطابق تصویر روی آن را تزیین نمایید.

انرژی کل: 2900 کیلو کالری